Centrumplan renovatie bestaand deel met aansluitend nieuwbouw

Specialisatie: Horeca & hotels
Opdrachtgever: Hoogvliet Beheer
Architect: Op ten Noort Blijdenstein
Directievoerder: Centrum Projecten
Locatie: Wagnerplein te Leiden
BVO ca.: 1447

In samenwerking met Hoogvliet Beheer herontwikkelde Centrum Projecten uit Hilversum het winkelcentrum Wagnerplein. Een zieltogend jaren zestig winkelcentrum, dat door de gemeente als winkelvoorziening feitelijk al afgeschreven was. Voor eigenaar Hoogvliet Beheer heeft Centrum Projecten, in nauwe samenwerking met Vastgoed Centraal, het Wagnerplein met een aantal slimme ingrepen opnieuw leven ingeblazen. Alle winkelunits werden in de nieuwe opzet, met hun entree, naar de in het midden gelegen grote parkeerplaats gedraaid.

De luifels en winkelpuien werden gemoderniseerd en het openbaar gebied werd met medewerking van de gemeente eveneens opgeknapt. Gevestigde winkeliers moderniseerden hun winkel.

De functionele indeling van het winkelcentrum werd zodanig veranderd dat daarmee de winkelfronten aan de Kennedylaan werden versterkt. Daarnaast werd aan de Brahmslaan, in de leeggekomen winkels een zorgboulevard gecreëerd.

De winkelgevel van het noordelijke blok werd verlengd met een paviljoenachtige winkeluitbreiding van 1.000 m2. Met op de kop een lunchroom met buitenterras aan het plantsoen.

De bestaande gevels en de luifels kregen een face-lift, waardoor het winkelcentrum weer een eenheid uitstraalt.

Van Waning verzorgde de bouwkundige werkzaamheden en coördineerde de werkzaamheden van derden..