De Parkwachter, 18 appartementen en medisch centrum

Specialisatie: Bijzondere woningbouw
Opdrachtgever: V.O.F. Noordeinde
Architect: Architectenbureau Weeda van der Weijden bv
Directievoerder: Architectenbureau Weeda van der Weijden bv
Locatie: Noordeinde 61-97 te Rotterdam
BVO ca.: 4280

Aan de rand van de Nieuwe Plantage, een groene oase in het hart van Kralingen, staat een markant appartementengebouw: de Parkwachter. Het huisvest 18 appartementen welke beschikken over 3 of 4-kamers die ruim zijn van opzet. De gevel van het gebouw bestaat grotendeels uit metselwerk met een terug liggende voeg. De appartementen zijn voorzien van zes meter brede aluminium raampartijen die een prachtig zicht over het nieuwe park biedt. De gevels van de appartementen zijn langs de galerijen voorzien van eternit sidings. Op de begane grond bevindt zich een gezondheidscentrum.

In dit centrum zijn de volgende zorgverleners tezamen gevestigd: 5 huisartsen (drie praktijken), 4 fysiotherapeuten, 2 apothekers, 6 verloskundigen, 2 diëtisten, 1 logopediste, Stichting DOCK (maatschappelijk werk), Thuiszorg Rotterdam, Bavo/RNO (geestelijke gezondheidszorg) en STAR (Stichting Trombosedienst en Artsenlaboratorium). Het appartementengebouw is naast een bescheiden park gelegen, in de buurt van het centrum en de Kralingseplas. In de directe omgeving zijn winkels, restaurants en terrasjes.

Van Waning is als hoofdaannemer verantwoordelijk geweest voor de bouwkundige-, constructieve-, installatie en technische werkzaamheden.

Het geheel is naar tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd.