Foodcourt L-gebouw

Specialisatie: Scholenbouw
Opdrachtgever: Erasmus Universiteit Rotterdam
Architect: Quist Wintermans Architecten B.V.
Directievoerder: Stevens Van Dijck B.V.
Locatie: Burgemeester Oudlaan 50 te Rotterdam
BVO ca.: 3500

Bij een internationaal georiënteerde universiteit hoort internationaal eten, lekker en gevarieerd. Die mogelijkheid werd flink uitgebreid op campus Woudestein, en wel met de nieuwe Foodcourt: Erasmus Food Plaza. Je kunt ook je boodschappen doen op de campus: gewoon even doorlopen naar de mini-supermarkt van Spar bij de Foodcourt om de hoek.

Op de locatie van de voormalige Carrousel is de Foodcourt gerealiseerd, het Erasmus Food Plaza, met 6 verschillende restaurantjes rond een centraal plein met 2 zitgedeeltes. De restaurantjes hebben ook ieder een eigen zitgedeelte. ‘De horeca-exploitanten zijn geselecteerd op de speerpunten internationaal, duurzaam en gezond, én met het standpunt “voor ieder wat wils” in het achterhoofd. Juli 2013 is Van Waning als aannemer voor de verbouwing van L geselecteerd en heeft de opdracht gekregen om het Carrousel te verbouwen tot Erasmus Food Plaza en de doorbraak van het L-gebouw te realiseren, en daarmee de verbinding tussen én Institutenlaan én Tinbergen Plaza. De 5 meter hoge doorbraak door het bestaande gebouw is onderdeel van de nieuwe stedenbouwkundige hoofdstructuur van de Universiteitscampus. Middels de licht uitstralende kolommen fungeert de doorgang ’s avonds als een passage met aantrekkingskracht aan het einde van de centrale Institutenlaan. Medio juli 2013 ging de uitvoering van het project officieel van start met het maken van een strakke planning, welke op basis van Lean is aangepakt. Het streven was dat de 6 exploitanten van Erasmus Food Plaza en de supermarkt half januari hun nieuwe huisvesting konden inrichten, zodat ze rond medio februari de eerste klanten konden bedienen.’

Onderdeel van dit project zijn natuurlijk de verschillende winkeldelen en ruimten van de restaurants, maar ook een info balie, kantoren, koffiebar, expeditieruimten en opslagruimten met koel- en vriesunits.

Van Waning heeft dit bestaande gebouw gesloopt (incl. installaties), waarna zowel de E-installatie als de W-installatie opnieuw is aangebracht.  Op dit project is de asbestsanering uitgevoerd. De universiteit/campus bleef tijdens de bouwkundige werkzaamheden in gebruik, hierdoor was er een beperkte bouwplaats. Middels overlast planningen zijn de uitvoeringen gecoördineerd met de gebruiker.