Herbouw Cultureel Centrum De Man

Specialisatie: Horeca & hotels
Opdrachtgever: WaVo Ontwikkeling B.V.
Architect: Hans van Egmond Totaal Architectuur
Directievoerder: WaVo Ontwikkeling B.V.
Locatie: Burgemeester Letteweg 30 te Oostvoorne
BVO ca.: 900

In Oostvoorne, is het Cultureel Centrum ‘de Man’ volledig herbouwd. WaVo Projectontwikkeling heeft een ontwikkelingsplan opgesteld voor het centrum van Oostvoorne. Hierdoor zijn er nieuwbouw appartementen gerealiseerd en is het oude Cultureel Centrum ‘de Man’ gedemonteerd.

Van Waning heeft de herbouw van het Cultureel Centrum ‘de Man’ als hoofdaannemer uitgevoerd.  Bij de herbouw hiervan, zijn er in het ontwikkelingstraject afspraken gemaakt dat de authentieke delen hergebruikt moesten worden. Bij de sloop van het bestaande cultureel centrum, zijn deze delen gedemonteerd. Van deze delen werd gedurende de bouw de kwaliteit beoordeeld en de keuze gemaakt van vervangen, repareren of hergebruiken. Dit betreft o.a. onderdelen zoals de windveren, kolommen, het balkon / balustraden. Buiten de houten delen om, zijn ook de natuursteenzuilen, het oude tegelwerk en de gevelstenen hergebruikt. Deze beslissingen werden genomen door een renovatie architect van het bureau Lakerveld.  Met deze kennis in handen, is het gebouw voor zover mogelijk in oude glorie hersteld.

Bijzondere aan dit pand is dat het volledig voldoet aan de bouwregelgevingen van nu. Ondanks de aangescherpte eis op gebied van bouwfysica alsmede de compleet vernieuwde constructie.

De bouwplaats was zeer beperkt, uitsluitend aan de voorzijde was ca. 3m beschikbaar. De overige gevels stonden op de erfgrens.

Voor het project was in overleg met de gemeente een transportplan opgesteld.