Herinrichting entreegebied en wachtruimten Daniel den Hoed Kliniek

Specialisatie: Medische zorg
Opdrachtgever: Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC)
Architect: Architectenburo ir. J.R. Spek B.V.
Directievoerder: Architectenburo ir. J.R. Spek B.V.
Locatie: Groene Hilledijk 301 te Rotterdam
BVO ca.: 1300

De entrée en wachtruimten van de Daniel den Hoed Kliniek (Erasmus MC) werden grondig gemoderniseerd. De behandeling van patiënten moesten normaal doorgang vinden, waarvoor een faseringsplan is opgesteld. Met name het gebied van en rond de entrée kreeg daarbij veel aandacht.

De wachtruimten, gangen en andere openbare ruimten werden gestript en voorzien van nieuwe wand-, vloer- en plafondafwerkingen. Ook werden de cliënten balies en behandelkamers in deze zones vervangen Daarnaast was er veel aandacht voor brandscheidingen en de daarbij behorende brandwerende voorzieningen. 
Tegelijkertijd werd de centrale keuken in het souterrain geheel omgebouwd en gemoderniseerd.

Van Waning heeft hier alle bouwkundige werkzaamheden en brandwerende voorzieningen uitgevoerd en de werken door derden, met name installaties en meubilering, gecoördineerd.