Nieuwbouw 39 woningen

Specialisatie: Bijzondere woningbouw
Opdrachtgever: Woonstichting De Zes Kernen
Architect: Ziggurat Architectural Design & More
Directievoerder: Ziggurat Architectural Design & More
Locatie: Blijdesteijn te Heenvliet

Het project Blijdesteijn maakt onderdeel uit van een herstructureringsplan van Woonstichting De Zes Kernen, waarbij 42 woningen uit de jaren 60 worden gesloopt zijn en 39 woningen teruggebouwd. Het totaal van 39 woningen bestaat uit 16 grondgebonden levensloopbestendige woningen, 8 bovenwoningen die uit 2 woonlagen bestaan en 15 ruime eengezinswoningen. Alle woningen zijn met de entrees rondom een openbaar middengebied gesitueerd, waardoor er een hof ontstaat. Dit hof heeft een groen karakter door de aanplant van bomen en het grasveld dat omzoomd is door een groene haag. De parkeerplaatsen zijn grotendeels naar de ‘hoeken’ van het plan verplaatst, zodat het binnengebied ook daadwerkelijk een open en groene karakter houdt.

Beeldbepalend in dit plan zijn de lessenaarsdaken met de grote dakoverstekken wat de woningen een eigentijds karakter geeft. Het metselwerk van de woningen is uitgevoerd in een rood-oranje steen met een donkergrijze plint. Deze klassieke  opbouw en geleding van de gevel bekroond met de witte dakranden maakt het tot een plan wat qua architectuur zeker de tijd zal doorstaan.

De verschillende woningtypen dragen er tevens aan bij dat er een afwisselend beeld ontstaat en het een wijkje is wat qua architectuur en opzet helemaal van nu is en de bewoners een zeer hele prettige woonomgeving biedt.