Nieuwbouw 60 cellen en kantoorgebouw PI De IJssel

Specialisatie: Bedrijfs- en industriebouw
Opdrachtgever: Rijksgebouwendienst Directie Projecten
Architect: Archivolt Architecten
Locatie: Van den Hoopstraat 100 te Krimpen a/d IJssel

In 2002 heeft Van Waning de opdracht verworven voor de bouw van 60 cellen, enkele werkplaatsen en kantoorruimten als uitbreiding van de PI De IJssel te Krimpen a/d IJssel.

De cellen zijn verdeeld over twee gebouwen, hemelsbreed ca50 metervan elkaar maar helaas gescheiden door het entreecomplex. Hierdoor werd de afstand tussen de gebouwen achter het totale complex langs, tussen hek en muur door ca. 600 meter. Logistiek was dit een lastige klus.

Het kantoorgedeelte is aan de achterzijde van het complex gerealiseerd.

De cellen zijn compleet uitgevoerd in gekleurd prefab beton. De overige gedeelten zijn gebouwd met staalconstructie en kanaalplaat vloeren. De gevels zijn gemetseld met een strengpers steen.

Diverse werkzaamheden vonden binnen het bestaande gebouw plaats.

Alle gebruikelijke zaken, zoals screenen personeel, toegangsregime, good housekeeping, een schone en opgeruimde bouwplaats, welke werken binnen Penitentiaire Inrichtingen met zich meebrengen waren ook hier van toepassing.  

Door een uitstekende samenwerking met de bewakingsdienst is dit alles prima verlopen en hebben zich tijdens de bouw geen incidenten voorgedaan.