Nieuwbouw 63 woningen

Specialisatie: Bijzondere woningbouw
Opdrachtgever: Ceres projecten
Architect: Vera Yanovshtchinsky architecten BV
Directievoerder: Ceres projecten
Locatie: Dr. J.W. Paltelaan te Zoetermeer
BVO ca.: 12570

In de wijk “het dorp“ van Zoetermeer heeft Van Waning appartementencomplex “de Palatijn” gerealiseerd. Aan de Paltelaan zijn 63 appartementen gebouwd met een niet publieke ondergrondse parkeergarage.

Deze appartementen zijn verdeeld over 4 woonblokken, waarvan 18 koopappartementen en de overig zijn huurappartementen. Zowel de huur- als de koopappartementen zijn bestemd voor senioren vanaf ca. 55 jaar.

Tevens is er in het complex een ontmoetingsruimte gerealiseerd, welke vrijelijk door de bewoners gebruikt mag worden. Uniek is dat er voor dit complex geen gasleidingen gebruikt zijn.

De woningen zijn alle aangesloten op 46 eigen warmtebronnen, die ca. 150 meterdiep in de grond zitten. Deze bronnen zitten verwerkt onder de grond, waarop een schitterende binnentuin gemaakt is.

Het complex is in de ruwbouw door eigen personeel opgetrokken in een betonconstructie, met daaraan- en in verwerkt heel veel prefab betonnen onderdelen, die het complex zijn unieke uitstraling geeft.

De galerijen zijn gemaakt van een staalconstructie, waarop dunne prefab betonnen elementen gelegd zijn, en voorzien van hekwerken. Verder zijn de buitengevels opgetrokken in metselwerk, met een terugleggende doorgestreken voeg.

De trappenhuizen zijn op de zelfde wijze gerealiseerd als de galerijen, dus de hoofdconstructie is staal, tussen betonnen wanden gemonteerd, en weer voorzien van dunne prefab betonnen elementen en hekwerken.

6 huurappartementen zijn aangepast als miva (mindervaliden) woning, en in de parkeergarage is rekening gehouden met een scootmobielruimte.