Nieuwbouw 7 transformatorcellen Maasvlakte

Specialisatie: Energiemarkt
Opdrachtgever: Stedin Netbeheer B.V.
Architect: Provest ontwerp- en adviesburo bv
Directievoerder: Joulz energie infrastructuren
Locatie: Coloradoweg 10 te Maasvlakte Rotterdam
BVO ca.: 560

Op de Maasvlakte en aan de Coloradoweg heeft Van Waning voor Joulz (gedelegeerd opdrachtgever Stedin) een 7-tal trafocellen gerealiseerd. De 7 trafocellen variëren in afmeting. De grootste trafocellen hebben een afmeting van  13 x 14  x 9 m1 ( l x b x h ). Deze afmetingen zijn exclusief de kelder die 2 m1 diep is uitgevoerd. Alle trafocellen zijn voorzien van brandwerende laspers roosters, dejo-roosters als wandafwerkingen en compleet geaard middels cadweldplaten 

De hoofdconstructie van de trafocellen zijn een in het werk gestorte keldervloer, -wanden gecombineerd met holle wanden. Een functionerende trafocel geeft veel warmte af. In het ontwerp is hierdoor gekozen om het dak open te houden en zo de trafo’s te kunnen koelen.  Wel zijn er in het dak voorzieningen aangebracht zoals anti-duif voorzieningen en netten.

Van Waning heeft de bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd. Op de bouwlocatie waren verschillende aannemers aan het werk met het aanleggen van kabels & leidingen. Van Waning heeft de coördinatie hiervan verricht en de werkzaamheden conform planning kunnen realiseren. Vanwege de geplande levering van de trafo’s waren er voorafgaand opleverdata opgelegd, deze data zijn gehaald en de werkzaamheden zijn naar tevredenheid afgerond.