Nieuwbouw en uitbreiding Hotel Pax

Specialisatie: Horeca & hotels
Opdrachtgever: Best Western Hotel Pax
Architect: Van Wijngaarden architecten
Locatie: Schiekade 658 te Rotterdam
BVO ca.: 3500

Vier sterren hotel Hotel PAX in Rotterdam bevatte voor de verbouwing 45 kamers. Aangrenzend aan de parkeerplaats achter het hotel kwam een locatie vrij voor de uitbreiding van het hotel. Dit nieuwe deel bevat nu 70 kamers en een ontbijtzaal op de begane grond. De ruimte onder het gebouw is parkeerkelder geworden. De naastgelegen werkplaats is ook voor parkeren ingericht.

De gevelopbouw is ingepast in de bestaande straatwand van oude stadspanden van eind vorige eeuw. De gevelafwerking bestaat uit rode keramische tegels fabrikaat ‘Argeton’. De begane grond heeft een semi-openbaar karakter en werd afgewerkt met hardsteen, zoals de plint van het bestaande hotel en de aansluitende straatwand.

In dit project is gekozen voor volledig industriële geprefabriceerde bouw. De draagstructuur van gewapend beton is zodanig gekozen dat de separate inbouw van alle kamers eenvoudig was te veranderen of te verwijderen. 
Al in een vroeg stadium van het project is gekozen voor planontwikkeling in een bouwteam. Hierdoor was het mogelijk dat alle disciplines tijdig hun know-how konden inbrengen in het planproces. Dit leidde tot hogere kwaliteit, betere afstemming en minder afval.