Nieuwbouw Kinderdagverblijf In de Wolken

Specialisatie: Scholenbouw
Opdrachtgever: Rotterdam Airport Vastgoed B.V.
Architect: ZSV Architecten
Directievoerder: Stevens Van Dijck B.V.
Locatie: Fairoaksbaan 60 te Rotterdam Airport
BVO ca.: 410

In opdracht van Rotterdam Airport Vastgoed is kinderdagverblijf In de Wolken’ gerealiseerd.

Kinderdagverblijf ‘In de Wolken’ biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en van 4 tot 12 jaar en is gelegen op Rotterdam the Hague Airport (voormalig vliegveld Zestienhoven) aan de Fairoaksbaan 91 aan de rand van Park 16Hoven met dagopvang en naschoolse opvang. Het kinderdagverblijf bestaat al meer dan 15 jaar en is bekend om haar kwalitatief goede opvang voor zowel dagopvang als naschools.

Ons typische weerbeeld doet volledig recht aan haar naam. Het kinderdagverblijf is een hoogvlieger qua uitstraling en inhoud. Flankerend aan het vliegveld is het volledig opgenomen in geluidswallen en is er voorzien van veel parkeergelegenheid, in veilig P+R op eigen terrein. Het kinderdagverblijf wordt omgeven met  een mooie ruime omheinde tuin met groene gazons en kijkt uit over een rustige waterzone en geeft uitzicht op het park.

De constructie bestaat uit een constructieve geïsoleerde (grondkerende) betonwand waar tegen vurenhouten dakspanten en kolommen zijn gebouwd. De gevels worden gevormd door prefab HSB wanden afgewerkt met natuurlijk ogende Iroko delen. De vloeren zijn afgewerkt met een naadloze onderhoudsvriendelijke vloercoating. De binnenwanden zijn afgewerkt met sauswerk in de kleuren wit, hemelsblauw en zandkleur. Vanwege de ‘blinde’ grond-/ keerwand wordt lichtinval op de noordzijde mogelijk gemaakt door dakkapellen.

Het gebouw is als volgt ingedeeld:

  • 3 groepsruimtes dagopvang met elk een eigen wasgelegenheid en slaapkamer;
  • naschoolse opvangruimte;
  • kantoor;
  • grote open keuken (tevens onder begeleiding kookgelegenheid voor NSO-kinderen)/speelruimte;
  • toiletruimte kinderen en volwassenen;
  • was/droogruimte;
  • buggyruimte;
  • ruime geheel omheinde buitenspeelplaats;
  • eigen ruime parkeerplaats.

Tevens is het pand voorzien van klimaatbeheersing met airconditioning in de dagopvangruimtes, hiertoe is het gebouw volledig voorzien van vloerverwarming met incidenteel een radiator. De gevels zijn op de zonbelaste zijde uitgerust met zonwerende screens. Op het dak is een koelinstallatie voorzien die de in te blazen lucht conditioneert.