Nieuwbouw supermarkt Hoogvliet

Specialisatie: Horeca & hotels
Opdrachtgever: Hoogvliet Beheer
Architect: Kolpa architecten
Directievoerder: JW Bouwmanagement
Locatie: Winkelcentrum Vijverhoek, Van Stolberglaan 21 te Zoetermeer
BVO ca.: 1800

Voor winkelcentrum Vijverhoek te Zoetermeer is een renovatie / herbouwplan ontwikkeld, welk plan onder meer een flinke uitbreiding van de in dit winkelcentrum gevestigde Hoogvliet supermarkt behelst.

De bestaande Hoogvliet supermarkt werd verplaatst, dit ging gepaard met een flinke nieuwbouw. Van dit utiliteitsgebouw behelst één hoek van het gebouw zich in het water. 

Bijzonderheden
De supermarkt is deels gebouwd op een gedempte vijver. In basis is dit pand een staalconstructie met een schil van isolerende gevelpanelen/puien en metselwerk.

Het dak is voorzien van een Mos Sedum dak, een groendak dat afhankelijk van het seizoen en de omstandigheden een fleurige deken vormt, in alle mogelijke kleuren. Het bespaart energie in de vorm van isolatie. Het verlengt de levensduur van het dakleer aanzienlijk. Een sedumdak / groendak reduceert het geluid. Het verbetert de leefomgeving.

Onderdeel van deze supermarkt is natuurlijk het winkeldeel met al zijn versafdelingen, maar ook kantoren, expeditie en opslagruimten met koel- en vriesruimten.