Nieuwbouw Wolfert Dalton College

Specialisatie: Scholenbouw
Opdrachtgever: Stichting B.O.O.R.
Architect: GAJ Architecten B.V.
Directievoerder: Moonen Pryma Plan
Locatie: De Zijde 5 te Bergschenhoek
BVO ca.: 6310

In Bergschenhoek is het nieuwbouw project Wolfert Dalton College gerealiseerd voor HAVO en VWO leerlingen. Het Wolfert Dalton College is in opdracht van Stichting B.O.O.R. te Rotterdam in een Design & Build project uitgevoerd. Dit is een schoolbestuur van openbaar onderwijs en beschikt over 86 scholen  in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs, waarbij aan circa 30.000 leerlingen dagelijks les wordt gegeven.

Het ontwerp is van architectenbureau GAJ architecten. Het karakteriseert zich met de vorm van de gevel. Deze is gebaseerd op een silhouet van een driehoek. Door deze driehoek is er een beschut schoolplein ontstaan welke uitkijkt naar de hogesnelheidslijn.

Van Waning is verantwoordelijk geweest voor de bouwkundige werkzaamheden en de coördinatie van derden. Bouwkundige aspecten uniek bij dit project zijn onder andere de hoge overstek in de vorm van een punt, grote glas oppervlakten en een gemeenschappelijke aula.

Tijdens het Design en Build traject is Van Waning tevens verantwoordelijk geweest voor het aansturen van architect, constructeur en installateur tot definitief ontwerp, waarna het project geschikt voor uitvoering is gemaakt door middel van bestek en uitvoeringstekeningen.