Realisatie van de inpandige schoollocatie voor Zadkine in de Scheepsbouwloods

Specialisatie: Scholenbouw
Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Architect: Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs B.V.
Directievoerder: Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs B.V.
Locatie: Scheepsbouwweg 21 te Heijplaat Rt
BVO ca.: 1635

Het Albeda College en Zadkine werken vanuit hun samenwerkingsverband rond MBO techniek & technologie aan toonaangevend beroepsonderwijs voor vele technische sectoren met bijbehorend opleidingsaanbod voor de dynamische regio Rotterdam-Rijnmond. De verplaatsing van de activiteiten op het gebied van procestechniek van Zadkine naar RDM Campus past geheel in deze ontwikkeling. In samenwerking met Hogeschool Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en het bedrijfsleven wordt hiermee bijgedragen aan de verdere uitbouw en mogelijkheden van de RDM Campus.

Door de havengerelateerde opleidingen van beide ROC’s te concentreren op RDM Campus profiteren leerlingen van moderne faciliteiten en een moderne leslocatie. Daarnaast zorgt de bundeling van opleidingen voor een eenduidig gezicht naar het bedrijfsleven. Na slechts 10 weken verbouwen is de nieuwe locatie voor procestechniek in de DCC hal in de Scheepsbouwloods op de RDM aan Zadkine opgeleverd. Ondanks de zomervakantie is de ruimte geheel binnen de geplande tijd gerealiseerd en kon de inrichting beginnen om de ruimte onderwijsgeschikt te maken.

Na de herfstvakantie werd er op de nieuwe locatie gestart met het onderwijs voor de procestechniek op de RDM. Van Waning, Zadkine Facilitair en Huisvesting en de eigenaar van het pand, Havenbedrijf Rotterdam, hebben in de relatief korte periode waarin de verbouwing heeft plaatsgevonden goed werk geleverd. Minimale punten voor de oplevering en een algeheel goede kwaliteit van de verbouwing. Daarna is de inrichting van de Hoefsmitstraat, de leslocatie waar de procesopleidingen nu gevestigd zijn, verhuisd naar de nieuwe locatie.