Renovatie RDM Scheepsbouwloods aanbrengen brandscheidingen

Specialisatie: Bedrijfs- en industriebouw
Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Locatie: Scheepsbouwweg 1 te Rotterdam Heijplaat
BVO ca.: 141

Havenbedrijf Rotterdam herontwikkelt het voormalige terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) in de Waalhaven. Eén van de projecten behelst de renovatie van de RDM Scheepsbouwloods die in slechte staat van onderhoud verkeert. Dankzij Hebel brandwanden wordt de loods heringedeeld en voldoet die straks aan de brandveiligheidsvoorschriften van het nieuwe Bouwbesluit.

De loods uit 1926 is door de jaren heen veelvuldig uitgebreid en aangepast. Daardoor voldoet die momenteel niet aan de eisen van het Bouwbesluit. Om de loods te kunnen verhuren investeert het Havenbedrijf in de modernisering van de loods. Het casco wordt vernieuwd, achterstallig onderhoud wordt weggewerkt en de loods wordt heringedeeld.

Scheepsbouwer
Het project is opgedeeld in verschillende werkpakketten. Van Waning is verantwoordelijk voor werkpakket N dat de herindeling van de loods omvat middels (brand)scheidingen. De nieuwe ruimte van 4.500 m2 bestaat uit twee bedrijfshallen plus een kantoorruimte met twee verdiepingsvloeren. Een Hebel brandwand scheidt de bedrijfsruimte van de rest van de loods waar scheepsbouwer De Maas zijn activiteiten ontplooit. De bedrijfsruimte is middels een Hebel brandwand gescheiden in twee brandcompartimenten; de bedrijfshallen en het kantoor.