Uitbreiden en verbouwen Comenius College

Specialisatie: Scholenbouw
Opdrachtgever: Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs
Architect: Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten Rotterdam BV
Directievoerder: Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs
Locatie: Boezemdreef 1 te Krimpen a/d IJssel
BVO ca.: 1610

Het CVO (Christelijk Voortgezet Onderwijs) is een overkoepelende organisatie voor zeven scholengemeenschappen, die gezamenlijk 40 locaties en 21.000 leerlingen in Rotterdam en omgeving bedienen. Het Comenius College maakt hier deel van uit en huisvest MAVO, HAVO en Atheneum leerlingen. De school staat in de woonwijk Kortland.

Het Comenius College is intern verbouwd en uitgebreid met een nieuwbouw gedeelte. De nieuwbouw is tegen het bestaande pand aangebouwd en beschikt over twee verdiepingen. De draagconstructie van de nieuwbouw is geformeerd door een staalconstructie gecombineerd met  kanaalplaat vloeren. Qua oppervlakte biedt het ruimte voor 8 lokalen en een aula welke is voorzien van een tribune. De tribune is uitgewerkt in staal welke naderhand bekleed is met hout. Bij de trap van de tribune zijn de treden voorzien van stalen bakjes, welke naderhand zijn voorzien van gietvloeren. In de gevel zijn grote puien gerealiseerd welke op de zijwangen zijn bekleed met zink. De gevel is voorzien van stellac-hout (gekookt hout), overige delen van de gevel zijn voorzien van MBI gevelstenen. Het bestaande pand is zowel op de begane grond als op de 1ste verdieping verbouwd. Door de verbouwing zijn er meer (zelf)studieplekken, spreekkamers en ruimten voor naschoolse activiteiten gerealiseerd.

In samenwerking met de opdrachtgever zijn er delen van de school afgezet. Hierdoor is de school tijdens de bouw operationeel gebleven. Van Waning heeft in bouwteam verband de bouwkundige- en installatiewerken uitgevoerd.