Uitbreiding en verbouw van de Calvijnschool

Specialisatie: Scholenbouw
Opdrachtgever: Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs
Architect: SP Architecten bv BNA
Locatie: Talingstraat 6 te Rotterdam
BVO ca.: 3000

Christelijke Scholengemeenschap (CSG) Calvijn is een brede scholengemeenschap van Christelijke signatuur voor Gymnasium, Atheneum, HAVO en VMBO. Ruim 4.500 leerlingen ontvangen verspreid over zeven vestigingen onderwijs. De vestiging Juliana aan de Talingstraat was uit haar jasje gegroeid en dringend aan uitbreiding toe. Op 13 oktober 2006 werd de vernieuwde school officieel geopend door de vestigingsdirecteur. Tijdens de gefaseerde uitvoering bestaande uit de nieuwbouw en vervolgens de verbouw, zijn de lessen op school voortgezet.

De nieuwbouw beschikt over een groot gezamenlijk Atrium. De stalen hoofddraagconstructie in combinatie met gelamineerde liggers, bieden de mogelijkheid tot grote ruimtes. Enkele toegepaste duurzaamheid aspecten;

  • Het ‘grijswater’ en ‘zwartwater’ wordt gescheiden afgevoerd
  • Voor drinkwater zijn er waterbesparende kranen toegepast
  • Het spoelen van de toiletten wordt gereguleerd middels water toevoerbegrenzers op de drukknoppen.
  • Door de veelvuldig toegepaste gevelpuien v.v.(HR++ beglazing) is er een optimale daglichttoetreding
  • Er is zorggedragen voor een nette scheiding van bouwafval, nadat werd geconstateerd dat deze op een bepaalde plek niet hergebruikt kon worden.

Van Waning heeft de sloopwerken, de bouwkundige en afbouwwerkzaamheden uitgevoerd en de werken door derden (installaties) gecoördineerd.