Uitbreiding Franklin fase 2 2A Renovatie was- kleedruimte RDM Scheepsbouwloods

Specialisatie: Bedrijfs- en industriebouw
Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Architect: Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs B.V.
Directievoerder: Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs B.V.
Locatie: Scheepsbouwweg 21 te Heijplaat Rt
BVO ca.: 2772

Het Havenbedrijf Rotterdam, met ongeveer 1.200 medewerkers, versterkt de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau. Niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit. De kerntaken van het Havenbedrijf zijn de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven en het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart.

Vanuit de kerntaken, richt het Havenbedrijf zich samen met zijn klanten en relaties op de toekomst, met als missie: ‘Het Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt in partnerschap dé Europese haven van wereldklasse’. De belangrijkste partners zijn de bedrijven die in de haven gevestigd zijn. Het Havenbedrijf is een N.V. met twee aandeelhouders: de gemeente Rotterdam en de Nederlandse Staat. Het Havenbedrijf trekt bedrijven aan die het haven- en industriegebied versterken. Speerpunten hierin zijn overslag van containers, chemische industrie en energie.

De RDM Scheepsbouwloods op Heijplaat, Scheepsbouwweg 1, in Heijplaat Rt heeft de laatste jaren een grote verandering ondergaan. De Scheepsbouwloods is door de jaren heen (vanaf 1926) intensief gebruikt. Dit heeft vanuit het verleden geleid tot veel plaatselijke, kleine (in- en uitpandige) verbouwingen en aanpassingen. De afgelopen paar jaar is de hal op alle onderdelen intensief gerenoveerd. Het gebouw is op een groot aantal onderdelen aangepast en gemoderniseerd.

In juni 2010 is begonnen met de herontwikkeling van de Scheepsbouwloods. In 2013 is onder andere het kantoor van Franklin door Van Waning gerealiseerd. Bij deze opdracht gaat het om  de renovatie van de was- kleedruimte, de bedrijfskantine in het souterrain en het aanbrengen van een tussenvloer.

De belangrijkste onderdelen:

  • Aanbrengen fundering in keldervloer ( as 11 – 13)
  • Aanbrengen nieuwe betonvloer ‘kleedruimte’ voorzien van vloerverwarming
  • Aanbrengen toiletgroep as 10- 11
  • Aanbrengen nieuw vloer souterrain voorzien van vloerverwarming
  • Aanbrengen constructie vloer op niveau 2735 + peil voorzien van vloerverwarming
  • Dit gedeelte wordt casco opgeleverd
  • De installatiewerkzaamheden (E + W) geschiedt door een nevenaannemer.

Dit project wordt uitgevoerd waarbij de rest van de hal is verhuurd aan Franklin Offshore Europe.

Franklin is marktleider voor staalkabels, ankers, ankerkettingen en kabels die worden gebruikt in de offshore en scheepsbouw. Franklin Offshore Europe behoort tot de Franklin Offshore Group met vestigingen in Singapore, Australië, Indonesië, Zuid Korea, Azerbeidzjan, Qatar en Verenigde Staten.

De werkzaamheden in de hal gaan onverminderd door. In de hal worden door Franklin proeven verricht (kabels trekken) en zijn er bewegingen (transport, manitous, kranen).

Er wordt gewerkt buiten reguliere werktijd en in de bouwvak is het werk doorgegaan.