Uitbreiding supermarkt en gedeeltelijk vervangen van de luifel

Specialisatie: Horeca & hotels
Opdrachtgever: Hoogvliet Beheer
Architect: Kolpa Architecten B.V.
Directievoerder: Ravestein Bouwmanagement B.V.
Locatie: Forellendaal 318, 336 en 340 te Den Haag
BVO ca.: 670

In het winkelcentrum Kraayenstein in Den Haag wordt de Hoogvliet supermarkt uitgebreid en wordt de luifel vervangen van enkele winkels.

De Hoogvliet supermarkt bestaat uit 1 bouwlaag die is gelegen op de begane grond/het straatniveau van het winkelcentrum.

In vergelijking met de bestaande situatie wordt de winkel intern verbouwd en door middel van een stuk nieuwbouw ook uitgebreid met ca. 670 m2 en wordt de betonvloer van de huidige bevoorrading verlaagd.

Naast het realiseren van de uitbreiding bestaan de werkzaamheden in hoofdzaak uit sloopwerkzaamheden van de drankenspeciaalzaak, dak van de cafetaria, ontmanteling luifel, enkele puien en een gedeelte van de lichtstraat passage.

Achter de huidige drankenspeciaalzaak en de cafetaria komt de uitbreiding. De bestaande luifels aan de voorzijde worden alle vernieuwd. In de passage zal tevens de bestrating worden vervangen.

Als onderdeel van de uitbreiding worden behalve het dak ook de gevels van de cafetaria vervangen, zodat de cafetaria een zelfde uitstraling krijgt als de rest van het winkelcentrum.