Verbouw Afdeling oncologie – Sophia Kinderziekenhuis

Specialisatie: Medische zorg
Opdrachtgever: Erasmus MC
Architect: EGM architecten bv
Directievoerder: EGM architecten bv
Locatie: Wytemaweg 80 te Rotterdam
BVO ca.: 1562

De dagbehandelruimten van de afdeling Oncologie van kinderziekenhuis Sophia aan de Wytemaweg in Rotterdam zijn verbouwd en gerenoveerd. De werkzaamheden zijn in vier fasen ingedeeld, daar de afdeling gedeeltelijk in gebruik moest blijven.

Door het plaatsen van fysieke scheidingen in het gebouw kon één en ander met minimale overlast worden gerealiseerd. De diverse ruimtes, met name die voor behandeling van patiënten, zijn door Van Waning gerenoveerd en/of verbouwd. Tevens is de indeling van de complete verdieping waar de Oncologieafdeling is gehuisvest gewijzigd, daar deze niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed.

Eén en ander is uitgevoerd in goed overleg met de door ons gecoördineerde installateurs, die tevens in fasen hun diverse installaties hebben aangepast en daar waar nodig vernieuwd.

In dit project is een aantal individuele behandelkamers gerenoveerd en is er een dagbehandelkamer gecreëerd. Tevens is de indeling van ruimten zodanig gewijzigd ten behoeve van een laboratorium en een behandelkamer. Ook het baliegedeelte, de personeelsruimten, de wachtkamer en de gangen zijn volledig aangepakt en aangepast aan  de eisen van deze tijd.

Alles bij elkaar heeft Van Waning bijna 1600 m2 vloeroppervlakte voorzien van een nieuwe indeling en renovatie. Deze werkzaamheden hebben wij gerealiseerd met in stand houding van de functies van de afdeling, maar ook in nauw overleg met de betrokkenen van de diverse afdelingen.