Verbouwen en uitbreiden kopgebouw CiTG

Specialisatie: Scholenbouw
Opdrachtgever: TU Delft, Directie Vastgoed
Architect: Jeanne Dekkers
Directievoerder: Royal Haskoning
Locatie: Mekelweg te Delft
BVO ca.: 5120

Het gebouw van de TU Delft werd geheel gestript (hoofddraagconstructie bleef behouden) en voorzien van een nieuwe glasgevel. De kwaliteiten van de architectuur van het huidige gebouw vormden het uitgangspunt voor de belijning, opbouw en uitstraling van de nieuw gemaakte gevel. Het kopgebouw vormt een passende beëindiging van het hoofdgebouw met een eigenzinnige architectuur. De glasgevel werd voorzien van een zeefdruk die naast het architectonische beeld functies als zonwering en vermindering van de zontoetreding heeft. De aard van de te gebruiken zeefdruk vormt een afbeelding van doorsnede van aarde die specifiek voor deze gevel in schaal en repetitie is bewerkt. Deze zeefdruk werd in twee kleuren uitgevoerd. De dynamische vormen van de gevel vormen tevens de bewegingen die binnen het ontwerp zijn gemaakt. 
De entree wordt gevormd door een royale buitentrap die toegang biedt tot de eerste verdieping, wat in de oorspronkelijke opzet van het CiTG-gebouw de binnenstraat is. Door het behouden van de huidige vloeren en constructie bleven aan de oost- en westzijden de dubbel hoge ruimten behouden voor laboratoriumwerk-zaamheden en kantoren. Tussen deze twee functies liggen aanvullende voorzieningen voor laboratoria en kantoren en wordt op de entresols voorzien in concentratiewerkplekken voor de aio’s.

Het bestaande kopgebouw werd door derden gesloopt en als casco ter beschikking gesteld. De nieuwe vliesgevels, trappen, liften en tussenvloeren als ook de gehele afbouw werd door Van Waning uitgevoerd. De vernieuwde vleugel van dit gebouw omvat onder andere collegezalen, laboratoria, een restaurant.