Op 25 maart 2022 hebben wij, als personeel, afscheid kunnen nemen van Willem Meijer. Ruim 42 jaar nadat hij binnenkwam bij Van Waning, sloot Willem eind december voor het laatst de deur. Van Waning heeft Willem gevraagd om nog één keer terug te kijken op de afgelopen jaren bij Van Waning.

42 jaar, dat is een lange tijd…

“Ja, ik ben begonnen aan de Nijverheidsstraat in Rotterdam als werkvoorbereider, eind jaren ’70”, zegt Willem. “Het vak leerde ik van de oudere garde. Vervolgens ging ik kleine projecten leiden, die steeds groter werden. Op een gegeven moment kreeg ik  de kans om in het managementteam te stappen en na verloop van tijd kreeg ik de leiding over het bedrijf, als ik hier zo op terug kijk is die 42 jaar snel gegaan.

Waar kijk je met het meeste plezier op terug?

“Ik ben een ‘mensen mens’. Hou van het directe contact met medewerkers en met opdrachtgevers. En dan vraagt iemand me weleens: “op welk werk ben je nou het meest trots?” Dan zeg ik dat dat niets te maken heeft met omvang, architectuur, of materialen. De mooiste klussen waren die, waarin de samenwerking tussen mensen optimaal was. Met de opdrachtgever, de bureaus die erbij betrokken waren en met de eigen medewerkers. Als die samenwerking goed is en iedereen is betrokken, dan krijg je een prachtig product. Dat zijn de projecten waar ik met het meeste plezier op terugkijk.”

Is er veel veranderd tijdens jouw werkzame tijd?

“Jazeker! We hadden nog ‘telex’ in de tijd dat ik begon. Moet je nagaan! Veranderingen volgden elkaar in een bizar tempo op. En dan doel ik vooral op ICT. Ik heb die vooruitgang altijd gestimuleerd. Omdat ik er echt van overtuigd was, dat we met de stroom mee moesten gaan. Ook communicatie heb ik altijd één van de belangrijkste pijlers gevonden. En ja, daarmee gaat alles tien keer sneller. Maar ik moet ook zeggen dat ik altijd wel een mix heb gezocht in die vooruitgang enerzijds, en in oude waarden die ik belangrijk vond en vind, anderzijds. Persoonlijk contact is daarbij altijd een leidraad geweest.”

Hoe gaat je leven er vanaf nu uitzien?

“Ik ga tot de komende bouwvak de ‘uitknop’ zoeken en dat zal bij mij niet meevallen,. Ik wil wel op zoek naar wat meer rust. Ik fiets en wandel veel met mijn vrouw, hier genieten wij van. We hebben een lieve kleindochter met wie we veel plezier hebben. We gaan er graag op uit. In Nederland, of naar een mooie stad in het buitenland.  Het avontuur van de afgelopen 42 jaar heb ik samen met mijn vrouw gemaakt. En het is een heerlijk idee om de stappen die nu voor ons liggen, ook samen te gaan maken. In wat rustiger vaarwater. Daar ligt het geluk.”

Vanuit Van Waning wensen we Willem veel plezier met zijn pensioen!