Sanquin is zoals bekend, de huidige naam van de bloedbank. Nadat we eind 2020 een afname en uitgiftepunt op de locatie in het Erasmuc MC verbouwd had voor Sanquin, hebben we afgelopen jaar de nieuwe locatie van de vestiging in Dordrecht mogen realiseren. Sanquin is uit het Albert Schweitzer Ziekenhuis naar een eigen plek in de wijk Stadspolders vertrokken met een oppervlakte van zo’n 600 vierkante meter.

Op de locatie zat voorheen een bibliotheek gevestigd. Er ontbrak een kruipruimte, waardoor de aanpassing van de riolering de eerste uitdaging was. Na overleg met de opdrachtgever en met de inzet van onze eigen ervaring en expertise hebben we voorzieningen getroffen om een nieuw rioleringssysteem aan te leggen. Daarna zijn we begonnen met de afbouw. Sanquin heeft een eigen ‘corporate’ stijl. Alle locaties zijn volgens die huisstijl, vormgeving en inrichting opgebouwd. En die richtlijnen hebben we dan ook gevolgd in het werk. Wanden, vloeren, plafonds, het gehele inbouwpakket hebben we verzorgd. De interieurbouwer, ingezet voor onder andere meubels, balie en inrichting rondt het project af.

Het was een ingewikkelde verbouwing, waarbij we plezierig hebben gewerkt met de opdrachtgever. Onze inbreng bij het oplossen van onder andere het rioleringssysteem was een welkome toevoeging. Bij Van Waning Bouw hechten we waarde aan open communicatie. Die was vanaf het begin goed gecoördineerd.. Planning en uitvoering, voortgang en uitdagingen zijn tijdens de bouwvergaderingen steeds helder besproken. En tussentijds was er open en constructief overleg met ons vaste aanspreekpunt.

Een inspirerend project, dat ook past in ons portfolio en onze specialisatie, namelijk het verbouwen van verzorgingsinstellingen en ziekenhuisafdelingen. We hebben onze meerwaarde in deze specifieke branche kunnen tonen en daar zijn wij en onze opdrachtgever natuurlijk blij mee.