• Bezinningsruimte Erasmus MC
 • Bezinningsruimte Erasmus MC
 • Bezinningsruimte Erasmus MC
 • Bezinningsruimte Erasmus MC

REALISATIE BEZINNINGSRUIMTE, ERASMUS MC ROTTERDAM

Specialisatie: Zorg en Onderhoud

Opdrachtgever: Erasmus MC

Locatie: Rotterdam

Voor een ieder is er binnen het Erasmus Medisch Centrum een ruimte gecreëerd waar men tot rust kan komen ongeacht welke religie of levensbeschouwing iemand heeft. Deze plek voor rust en bezinning is er zowel voor medewerkers, bezoekers, patiënten en studenten.

De heg als landschappelijk element is vertaald naar het gebruik van roomdividers. De ‘heggen’ maken de ruimte kleiner zonder echt separate ruimtes te maken. De roomdividers zijn zo geplaatst dat een aantal zones ontstaat waar je rust en privacy zult vinden. De roomdividers zijn gemaakt van stalen frames waar cirkelvormige schijven in komen te hangen, als ‘zonnen’ die een zonnebaan door de ruimte doorlopen. Elke cirkel representeert een positie van de zon en zoekt qua beeld, materiaal en verschijningsvorm een connectie met het landschap en het ‘meer tussen hemel en aarde’.

De bezoeker kan plaats nemen op diverse zitelementen die als bloemen op een veld de wereld kleur geven. De combinatie van vloer en meubels vormt de ‘aarde’ waar je op leeft. Je blik wordt via de heggen en het landschap op de wand naar boven geleid. Het plafond, ‘de hemel’, is abstract door de zwarte kleur. Siereilanden markeren de heggen.

Tussen de ‘hemel en aarde’ van deze bezinningsruimte is er de bezoeker. Als indvidu, maar ook samen met anderen. Altijd op zoek naar zichzelf, of juist het naar het ‘meer’.

Deel dit bericht, kies een platform!

Een greep uit onze klanten

Referentieprojecten

 • Verbouwing Radiologie bunkers Erasmus MC

  Verbouwing Radiologie bunkers Erasmus MC

  Erasmus MC

  Voor de afdeling Radiotherapie van het Erasmus MC in Dordrecht worden 3 bunkers aangepast voor nieuwe apparatuur.

 • Verbouwing Katholieke Basisschool De Grote Reis

  Verbouwing Katholieke Basisschool De Grote Reis

  Lomans

  In de Katholieke Basisschool De Grote Reis in Rhoon zijn de bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de klimaatinstallatie.

 • Heilige Boontjes Rotterdam

  Heilige Boontjes Rotterdam

  Eendrachtsplein B.V.

  Dit pand aan het Eendrachtsplein in Rotterdam is gerenoveerd met onder andere nieuwe puien en is de binnenzijde opgeknapt.

 • Verbouwing Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis

  Verbouwing Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis

  Maasstad Ziekenhuis

  In het Maasstad Ziekenhuis is de afdeling Nucleaire Geneeskunde in 2 fases verbouwd. Hierbij zijn de SPECT-CT ruimte en de PET-CT ruimtes opgeknapt en opnieuw ingericht.