• Bezinningsruimte Erasmus MC
 • Bezinningsruimte Erasmus MC
 • Bezinningsruimte Erasmus MC
 • Bezinningsruimte Erasmus MC

REALISATIE BEZINNINGSRUIMTE, ERASMUS MC ROTTERDAM

Specialisatie: Zorg en Onderhoud

Opdrachtgever: Erasmus MC

Locatie: Rotterdam

Voor een ieder is er binnen het Erasmus Medisch Centrum een ruimte gecreëerd waar men tot rust kan komen ongeacht welke religie of levensbeschouwing iemand heeft. Deze plek voor rust en bezinning is er zowel voor medewerkers, bezoekers, patiënten en studenten.

De heg als landschappelijk element is vertaald naar het gebruik van roomdividers. De ‘heggen’ maken de ruimte kleiner zonder echt separate ruimtes te maken. De roomdividers zijn zo geplaatst dat een aantal zones ontstaat waar je rust en privacy zult vinden. De roomdividers zijn gemaakt van stalen frames waar cirkelvormige schijven in komen te hangen, als ‘zonnen’ die een zonnebaan door de ruimte doorlopen. Elke cirkel representeert een positie van de zon en zoekt qua beeld, materiaal en verschijningsvorm een connectie met het landschap en het ‘meer tussen hemel en aarde’.

De bezoeker kan plaats nemen op diverse zitelementen die als bloemen op een veld de wereld kleur geven. De combinatie van vloer en meubels vormt de ‘aarde’ waar je op leeft. Je blik wordt via de heggen en het landschap op de wand naar boven geleid. Het plafond, ‘de hemel’, is abstract door de zwarte kleur. Siereilanden markeren de heggen.

Tussen de ‘hemel en aarde’ van deze bezinningsruimte is er de bezoeker. Als indvidu, maar ook samen met anderen. Altijd op zoek naar zichzelf, of juist het naar het ‘meer’.

Deel dit bericht, kies een platform!

Een greep uit onze klanten

Referentieprojecten

 • Verbouwing Muizenberglaand Breda

  Verbouwing Muizenberglaand Breda

  Careyn Zorg en Vastgoed

  Voor Careyn is de locatie Muizenberglaan te Breda opgeknapt. Er is een deuropening naar de achtertuin gemaakt, ramen zijn vergroot en enkele andere kleine werkzaamheden.

 • Beheerplan bouwkundige brandveiligheid

  Beheerplan bouwkundige brandveiligheid

  Maasstad Ziekenhuis

  Periodiek worden door brandwerende doorvoeringen gecontroleerd en hersteld. Dit alles voor de veiligheid van patiënten, personeel en bezoekers van het ziekenhuis.

 • Verbouwing Bevolkingsonderzoek Rotterdam

  Verbouwing Bevolkingsonderzoek Rotterdam

  Bevolkingsonderzoek Zuid-West

  Voor Bevolkingsonderzoek Zuid-West is de locatie Groenendaal in Rotterdam volledig verbouwd, zodat onderzoek naar borstkanker op een juiste manier gedaan kan worden.

 • Verbouwing zolder RDM

  Verbouwing zolder RDM

  Havenbedrijf Rotterdam

  Voor het Havenbedrijf is de zolder van het gebouw aan de RDM campus verbouwd en klaargemaakt voor een huurder. Hierbij is ook inpandig een liftschacht gemaakt.