• Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis
 • Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis

Verbouwing Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis

Specialisatie: Zorg en Onderhoud

Opdrachtgever: Maasstad Ziekenhuis

Locatie: Rotterdam

In het Maasstad Ziekenhuis is de afdeling Nucleaire Geneeskunde in 2 fases verbouwd om de overlast te beperken en zodat de zorg gewoon door kon gaan. Hierbij zijn de SPECT-CT ruimte en de PET-CT ruimtes opgeknapt en opnieuw ingericht. Door het plaatsen van stofschotten hadden patiënten weinig overlast van de werkzaamheden. In de wanden is lood aangebracht ter bescherming van het personeel.

Een SPECT-scan is een nucleair onderzoek waarbij gekeken wordt hoe de organen of het skelet werken. Daar wordt een radioactieve stof gebruikt en een gamma-camera die 3D-beelden maakt.

Een PET-CT-scan is een onderzoek waarmee met een radioactieve stof gekeken wordt hoe weefsels of organen werken. De afkorting ‘PET’ staat voor ‘positron emissie tomografie’. De afkorting ‘CT’ staat voor ‘computer tomografie’.

Deel dit bericht, kies een platform!

Een greep uit onze klanten

Referentieprojecten

 • Realisatie Opname Lounge Maasstadziekenhuis

  Realisatie Opname Lounge Maasstadziekenhuis

  Maasstad Ziekenhuis

  De vernieuwde Opnamelounge staat open voor alle patiënten die een geplande operatie ondergaan. In plaats van eerst naar de verpleegafdeling te gaan, worden ze nu direct naar deze lounge geleid.

 • Winkelcentrum Rozenburg

  Winkelcentrum Rozenburg

  NEXT REAL Estate B.V.

  Het winkelcentrum van Rozenburg was toe aan een upgrade en facelift. Hierbij is de bekende koepel verwijderd en is er een strakke luifel voor teruggekomen.

 • Academie Maasstad ziekenhuis

  Academie Maasstad ziekenhuis

  Maasstad Ziekenhuis

  Voor het Maasstadziekenhuis heeft de Academie een nieuwe inrichting gekregen met nieuw meubilair.

 • Verbouwing verpleegafdelingen

  Verbouwing verpleegafdelingen

  Ikazia Ziekenhuis

  In het Ikazia Ziekenhuis waren diverse verpleegafdelingen aan vernieuwing toe. Achter elkaar zijn afdelingen vernieuwd en voorzien van een nieuwe installatie, indeling en afwerking.