• Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis
 • Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis

Verbouwing Nucleaire Geneeskunde Maasstad Ziekenhuis

Specialisatie: Zorg en Onderhoud

Opdrachtgever: Maasstad Ziekenhuis

Locatie: Rotterdam

In het Maasstad Ziekenhuis is de afdeling Nucleaire Geneeskunde in 2 fases verbouwd om de overlast te beperken en zodat de zorg gewoon door kon gaan. Hierbij zijn de SPECT-CT ruimte en de PET-CT ruimtes opgeknapt en opnieuw ingericht. Door het plaatsen van stofschotten hadden patiënten weinig overlast van de werkzaamheden. In de wanden is lood aangebracht ter bescherming van het personeel.

Een SPECT-scan is een nucleair onderzoek waarbij gekeken wordt hoe de organen of het skelet werken. Daar wordt een radioactieve stof gebruikt en een gamma-camera die 3D-beelden maakt.

Een PET-CT-scan is een onderzoek waarmee met een radioactieve stof gekeken wordt hoe weefsels of organen werken. De afkorting ‘PET’ staat voor ‘positron emissie tomografie’. De afkorting ‘CT’ staat voor ‘computer tomografie’.

Deel dit bericht, kies een platform!

Een greep uit onze klanten

Referentieprojecten

 • Beheerplan brandveiligheid Sonneburgh

  Beheerplan brandveiligheid Sonneburgh

  Hervormde Stichting Sonneburgh

  Voor de veiligheid van patiënten, personeel en bezoekers wordt voor Sonneburgh de bouwkundige brandveiligheid periodiek gecontroleerd en doorbroken brandwerende doorvoeringen hersteld.

 • Verbouwing polikliniek

  Verbouwing polikliniek

  Ikazia Ziekenhuis

  In Barendrecht heeft het Ikazia Ziekenhuis nog een polikliniek. Deze was toe aan vernieuwing waarbij een nieuwe balie is gemaakt en zijn de ruimtes aangepast.

 • Realisatie bloedbank Dordrecht

  Realisatie bloedbank Dordrecht

  Sanquin

  Een inspirerend project, dat ook past in ons portfolio en onze specialisatie, namelijk het verbouwen van verzorgingsinstellingen en ziekenhuisafdelingen. We hebben onze meerwaarde in deze specifieke branche kunnen tonen en daar zijn wij en onze opdrachtgever natuurlijk blij mee.

 • Onderhoudswerkzaamheden Grofsmederij RDM

  Onderhoudswerkzaamheden Grofsmederij RDM

  Havenbedrijf Rotterdam N.V.

  Voor het Havenbedrijf worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in en om het gebouw de "Grofsmederij".